vrijdag 28 augustus 2015

RASPBERRY BROWNIE

Alsof we nog niet genoeg naar binnen hebben gewerkt afgelopen zomer, ging ik mijn baktalent eens op de proef stellen. Al snel kwam ik uit op een recept en ongezonder is vast niet te vinden, maar oh wat is het lekker. Een frambozenbrownie met witte chocolade, dat zijn op zich drie woorden waarmee je mij blij kunt maken. Probeer dit vooral zelf thuis uit.   Wat heb je nodig?
250 g boter
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g witte basterdsuiker  
6 eieren
250 g frambozen
1 vanillestokje of -aroma
250 g pure chocolade
100 g witte chocolade


1: Verwarm de over voor op 170 graden, vet een ovenschaal (34 x 23) in en bekleed deze vervolgens met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje, doe het vuur uit en gooi de pure chocolade hier doorheen tot ook dit gaat smelten  

2: Doe de eieren en vanille in een kom en klop deze 3 minuten luchtig met een mixer, voeg de suiker gelijkmatig toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en zeef al het meel boven de kom tot een beslag.

3: Maak van de witte chocolade kleine brokken en voeg de helft hiervan en de helft van de frambozen aan het beslag toe. Gooi het beslag in de ovenschaal en verdeel daarna de rest van de witte chocolade en frambozen (ik had perongeluk al het chocolade door het beslag gegooid, maar het ziet er dus nog leuker uit als je ook bovenop brokken witte chocolade hebt liggen).

4: Doe het ongeveer 30 minuten in de oven en misschien wel het allerbelangrijkste:wacht vervolgens heel goed totdat het is afgekoeld, anders krijg je net als ik te maken met nog natte brownie wat heel moeilijk te snijden is. 


En eten maar!


1 opmerking:

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...