maandag 1 september 2014

WITH A CUP OF TEA

Vroeger zaten we altijd tijdens de les al om negen uur in de ochtend te klagen dat we zo'n trek hadden, maar tegenwoordig is het alleen Esmée die haar broodje met pindakaas vervloekt. Muriël is namelijk overgestapt naar superfood en dan ben je wel even verzadigd. Als ontbijt door de yoghurt en nu ook als tussendoortje bij een kopje thee, met welja, truffels zonder chocolade. Het bestaat! Vandaag dit heerlijke en gezonde (of nou ja, laten we het houden op niet-ongezonde) recept. Je proeft chocolade, maar dan zonder dat slechte gevoel achteraf.

Ingrediënten:
- 20 dadels
- 2 el gedroogde cranberry's
- 4 el cacaopoeder
- 2 el raapzaadolie
- 2 el amandelen
- 1 tl gemalen kaneel

Allereerst haal je de pitten uit de dadels, dit doe je door een klein sneetje te maken en de pit er vervolgens uit te wippen. Gooi de pitloze dadels in de keukenmachine en voeg ook de gedroogde cranberry's toe. Samen vormt dit na ongeveer één minuut in de keukenmachine een bal.

 
Nu voeg je de rest van de ingrediënten toe, echter nog maar twee eetlepels cacaopoeder, de rest hiervan heb je later pas nodig. Na ongeveer 30 seconden heb je de mix zoals je deze ziet op de onderstaande foto. Hiervan kun je ongeveer tien balletjes rollen en deze leg je een halfuurtje in de koelkast.


Halfuur voorbij? Dan rol je de bolletjes door de overgebleven cacaopoeder en hierdoor krijgen ze de echte 'truffel uitstraling'. Zeker een week te bewaren in de koelkast. Eetsmakelijk!


Bron Allerhande (maar dan amandelen i.p.v. pecannoten)


2 opmerkingen:

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...