zaterdag 19 oktober 2013

THE EXCHANGE

Wat een week, wat een fan-tas-tische week hebben wij achter de rug. Muriël loopt alleen maar schreeuwen dat ze terug wil en Esmée kan elk moment wel gaan janken omdat ze alles aan de meest geweldige week ooit mist. Ja, onze uitwisselingsweek in Italië was super. Een week lang in vreemd gezin van je eigen Italiaanse partner, klinkt eng, maar is geweldig. Een totaal andere cultuur en bijzondere gewoontes, inclusief het eten van héél veel pasta, we hadden het inderdaad slechter kunnen treffen dan Italië. Nieuwe mensen ontmoet en zodoende veel nieuwe vrienden gemaakt, gefeest, cultuur gesnoven en nu helemaal kapot zijn, het was het zeker waard. Mirandola is een stad in het noorden van Italië en de school waar Esmée en Muriël op zitten organiseert elk jaar een uitwisseling. Maar dat de uitwisseling zó leuk zou zijn had geen van allen verwacht. Uiteraard hebben onze telefoontjes en camera's overuren gedraaid en hebben we de leukste foto's voor jullie uitgezocht. Ciao!


Aan de Italiaanse cultuur op gebied van eten valt zeker te wennen, want wat zijn al die pasta's, ijsjes, koekjes en likeurtjes toch lekker. Dit was werkelijk waar een week die helemaal in het teken stond van eten, we zijn dan ook met z'n allen tot de conclusie gekomen dat we nog nooit zoveel hebben gegeten in een week! Tonnetje rond zijn we weer terug in Nederland, met de heerlijke recepten van onze Italianen in de koffer.Fashion Maniacs zou geen Fashion Maniacs als we niet een beetje op de mode in het land van Gucci en Prada hadden gelet. Shoppen kan uitstekend hier, maar voor de echte modehuizen moet je toch wel een rijkgevulde portemonnee hebben. Gelukkig zijn er dan nog altijd de standaard winkeltjes waar wij weten te slagen, maar met wegdromen bij echte designermerken is ook helemaal niks mis mee.We dachten dat wij feestbeesten waren, maar de Italianen kunnen er ook wat van hoor. De week stond in het teken van een aantal super leuke feestjes, waar werkelijkwaar iedereen los ging, ook de mensen waarvan we dachten dat ze het begrip 'feesten' niet eens kenden. Goede muziek en tijdens een happy hour is er ook nog eens eten van de partij, wat wil je nog meer?Uiteraard hebben we ook een aantal prachtige steden bezocht, zoals Bologna, sommigen het stadje Verona en niet te missen, Venetië. Velen zijn er vast wel mee bekend, maar de Italiaanse steden brengen echt een geluksgevoel naar boven door de geweldige en gezellige sfeer die hier heerst. In Bologna hebben we vooral geshopt en Venetië staat zo'n duizend keer op de foto's met al zijn bruggen die achteraf allemaal sprekend op elkaar lijken.
Al dat eten werd er weer een beetje afgetraind met een tocht door de bergen in een speciaal watervallen park, een hele ervaring en erg mooi om te zien. Echte natuurmensen zijn wij niet bepaald, maar dit was toch wel echt een plaatje. Ook het Gardameer was erg mooi en het weer zat helemaal mee, in een korte broek hebben we genoten van 25 graden, zomerse temperaturen waren hier zeker nog niet afgelopen.
En dan onze partners Elena van Muriël en Laura van Esmée, we willen ze héél erg bedanken voor een van de geweldigste ervaringen in ons leven, het was fantastisch. Hopelijk vertaalt Google dit goed, want ze moeten dit weten!
2 opmerkingen:

  1. Wat gaaf! Lijkt me geweldig om mee te maken, zo´n uitwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een geweldige ervaring! Twee jaar geleden ging ik in het examenjaar op buitenlandse reis naar Italië, prachtig land.

    BeantwoordenVerwijderen

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...