dinsdag 13 augustus 2013

KISSES FROM CORSICA

Witte stranden, helder water, palmbomen en (bijna) geen Nederlanders. Je zal denken dat Esmée haar vakantie heeft doorgebracht op een tropisch eiland ergens aan de andere kant van de wereld, maar niets is minder waar. Haar bestemming deze zomer was het Franse eiland Corsica, wat je eigenlijk gewoon een tropisch eiland mag noemen, zó mooi is het hier. Esmée heeft samen met haar vriendje twee weken van strand naar strand gehopt en ondertussen ook nog wel wat cultuur gesnoven (lees: shoppen) in de mooie stadjes. Lekker touren door de bergen tot je geen bocht meer kunt zien en laat in de avond een heerlijke maaltijd naar binnen werken, was het altijd maar vakantie. Helaas zijn ook aan deze leukste weekjes van het jaar een einde gekomen en dan is het altijd fijn om een paar foto's te hebben om op terug te blikken. Corsica was voor Esmée de eerste keer, maar zeker niet de laatste!


Deze vakantie stond geheel in het teken van zon, zee en strand. Bijna elke dag waren Esmée en haar vriendje op het strand te vinden en dit was ook elke dag een ander strand. Het leukste waren de onbekendere stranden, hier was het rustig en vaak nóg mooier. Het water is zo helder dat een duikbril haast niet nodig is, maar om te zien dat je tussen de vissen zwemt is natuurlijk wel heel leuk. Helaas ziet zo'n duikbril er belachelijk uit, om de pijn hiervan een beetje te verzachten droeg Esmée een brilletje van ELLE!Esmée is een echte zoetekauw,van ijsjes tot de dagelijkse bestelling 'un baquette et deux croissants s'il vous plaît' bij de plaatselijke bakker. Helaas is de Franse keuken niet Esmée haar favoriet, al vielen de crêpes wel in de smaak. Ook is er op een warme dag niets lekkerder dan een frisse watermeloen, daarvan loopt Esmée het water in de mond!
Bij een vakantie hoort eigenlijk ook een tripje ergens naar toe en zo gezegd zo gedaan. Een dag naar de onbewoonde eiland Iles Lavezzi leek Esmée wel wat. Jammer dat ze niet de enige was die had gehoord van deze onbewoonde eilanden, want er waren toeristen in overvloed op de mooie stranden. Toch was die hitte en de boottocht met gids waar ze niets van verstonden de moeite helemaal waard. want deze eilanden waren echt een paradijs!Met de indruk zich suf te shoppen ging Esmée naar de hoofdstad van het eiland, na maar liefst drie uur in de auto te hebben gezeten aangezien Corsica nogal bergachtig is met slingerweggetjes, kwamen ze aan in Ajaccio. Je raadt het al, geen winkel te bekennen. Wél was het een prachtige stad en na wat rondvragen en zoeken hebben ze toch nog een paar leuke winkeltjes gevonden en is Esmée niet met lege handen naar huis gegaan.Over de omgeving op Corscia nog niet te zwijgen, echt prachtig! Oké, klauteren om ergens te komen door al die bergen en heuvels is niet altijd fijn, maar het is wel een plaatje om te zien. Deze mooie omgeving wilde Esmée erg graag delen met het thuisfront en toen ze deze vintage polaroid kaartjes tegen het lijf liep werden die meteen op de bus gedaan, groetjes uit het prachtige Corsica!
6 opmerkingen:

 1. Wauw, ziet er prachtig uit! En wat een supermooie foto's!

  Liefs, Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te zien en te lezen! Ik krijg nu ook weer zooo'n zin om op vakantie te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige omgeving! Ik had er nog nooit van gehoord.. XO

  BeantwoordenVerwijderen

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...