donderdag 6 juni 2013

PEACE FOREVER FAITH

Je ziet ze overal voorbij komen en vooral op Instagram kun je er niet omheen, de simpele, maar ó zo leuke armbandjes met een zilveren of gouden symbool. Als je kiest voor leuke kleurtjes zijn deze armbandjes lekker zomers en zit er ook nog eens een mooie betekenis achter. Nu hebben deze schattige sieraden één nadeel, je betaalt je hier in de winkel namelijk scheel voor. Dat terwijl ze erg gemakkelijk zelf te maken zijn, dit scheelt je een aantal centjes en het is ook nog eens heel leuk om te doen! Bij een sieradenwinkeltje waar je zelf de materialen uit kunt zoeken, hebben ze eindeloos veel kleuren en kun je zelf kiezen voor welk symbool je gaat en of deze goud of zilver moet zijn. In Groningen zit ook zo'n leuk winkeltje waar Esmée altijd haar spulletjes koopt als ze armbandjes gaat maken, deze winkel heet Fris. Wij laten jullie vandaag zien hoe je zelf creatief bezig kunt zijn en een leuk armbandje kunt maken. Het maken van sieraden is bij Esmée uitgegroeid tot een grote hobby, dus als je ook verslaafd raakt, we hebben je bij deze gewaarschuwd!


Je hebt een aantal dingen nodig bij het maken van deze armbandjes, namelijk:
- een touwtje, 50 cm is voldoende
- een zilveren / gouden bedel
- een tangetje (GEEN kniptang)
- een schaar
- twee sluitingen die je dicht kunt knijpen
- twee ringetjes die je zelf open en dicht kunt buigen
- een slot


Je begint met het door de helft knippen van het touwtje. Deze helft vouw je door het midden en de dichte kant doe je door het bedeltje heen. Het uiteinde van de touwtjes doe je vervolgens door het dichte gedeelte en dit trek je strak aan, er ontstaat een knoopje. Doe dit aan beide kanten, dus meet vooraf even of het om je pols past.
Dan pak je een sluiting en de twee touwtjes aan het uiteinde leg je in het open sluitinkje. Zorg dat de touwtjes er goed in zitten en laat er voor de zekerheid een stukje uitsteken, knijp nu met je tangetje de sluiting stevig dicht. Doe ook dit aan beide kanten.

Nu wordt het nog gemakkelijker, je pakt een ringetje die je met behulp van een tangetje open kunt buigen. Als het ringetje open is schuif je hem door het uiteinde van een sluiting (hier moet dus een oogje in zitten). Als hij er goed in zit buig je hem op dezelfde manier weer terug en zorg ervoor dat het rondje goed dicht zit. Bevestig deze ringetjes aan beide kanten, maar buig één ringetje nog niet dicht.

Je maakt aan het ringetje die nog open is het slotje vast (hier moet ook een oogje in zitten). Als het slotje aan het ringetje is bevestigd, buig je het weer dicht met je tangetje. Een slotje hoeft maar aan één kant van je armbandje en dan is de klus alweer geklaard!5 opmerkingen:

 1. Hi! Bedankt voor jullie leuke comment op mijn blog:) Over jullie vraagje van linkwithin. Dat had ik in het begin ook. Er moeten dan genoeg artikelen met dezelfde tags zijn. Pas dan kunnen er daadwerkelijk alternatieve artikelen onder een artikel genoemd worden:) Dus meer tags toevoegen aan artikelen en heel even geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke armbandjes! super diy, staat echt heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Maar ik heb er echt het geduld niet voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke DIY!
  x fashialies

  PS: Ben je nog op zoek naar een leuke bikini, kijk dan naar mijn laatste post- http://fashialies.blogspot.nl/2013/06/must-have-bikinis.html

  BeantwoordenVerwijderen

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...