maandag 24 juni 2013

CENTURY OF FASHION

Een kalender zie je vaak alleen nog bij opa en oma aan de muur of tijdens een bezoekje aan de wc thuis, verder zijn de kalenders door de smartphones een soort van verbannen. Erg jammer, want er zijn tegenwoordig nog zoveel leuke kalenders te vinden en ze zijn inmiddels al uitgegroeid tot echte boekwerken. Neem bijvoorbeeld Fashion ads of the 20th century, een ge-wel-dig boek voor echte modeliefhebbers. Ook Muriël is om en niet meer van de wc af te denken nu dit boekje hier ligt. Je kunt 365 dagen lang genieten van de prachtigste mode advertenties uit de afgelopen eeuw en dit varieert van korsetten tot naveltruitjes, werkelijk elke bladzijde is de moeite waard. Die mooie en grote plaatjes worden afgemaakt door bijbehorende quotes, zoals de uitspraak "Fashion is not simply a matter of clothes. Fashion is in the air, borne upon the wind. One intuits it. It is in the sky and on the road.", tja, beter uitleggen kunnen we niet Coco Chanel!Bekende modemerken als Yves Saint Laurent, Chanel en Dior hun reclamecampagnes door de jaren heen zijn terug te vinden in het boek. Prachtige, klassieke advertenties waar je niet uitgekeken naar raakt.


De trends zijn afgelopen jaren enorm veranderd en de verschillen tussen 1902 en 1997 zijn onvoorstelbaar groot. Eerst waren de korsetten ondenkbaar en waren de advertenties onschuldige, getekende plaatjes. Tegenwoordig zijn de advertenties groot, bloot en trekken beroemdheden onze de aandacht. Leuk om te zien en te lezen hoeveel er is veranderd door de jaren heen.


Het boek staat vol met inspirerende quotes van bekende mensen in de modewereld. Dit is één van onze favorieten, maar er staan nog veel meer mooie zinnen in. Het boek is zo bijzonder en interessant om te zien, een echte aanrader!

7 opmerkingen:

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...