dinsdag 28 mei 2013

FISHTAIL BRAID

Wij hebben het al meerdere keren op een outfit today gedragen, de visgraat vlecht. Een doodsimpele vlecht, maar net even anders. Het duurt even voor je deze vlecht perfect kan maken, maar je zult zien dat oefening in dit geval echt kunst baart. Esmée kan de vlecht blindelings bij haar eigen haren maken, want hij is echt heel gemakkelijk. Heb jij het al honderden keren geprobeerd? Maar wil het niet lukken? Vandaag maken wij voor jullie een hair tutorial van de fishtail braid, dus houd je borstel, elastiekjes en schaar(?), ja een schaar, maar in de aanslag. We beloven dat jouw haren niks ergs overkomt!


Esmée heeft er voor gekozen om haar haren eerst te steilen, maar de visgraat vlecht is ook leuk als de voorste lokken een beetje krullen. Borstel je haren van tevoren wel goed door, dit maakt het vlechten een stuk gemakkelijk aangezien je telkens nieuwe plukjes moet pakken.


Breng je haren naar de door jou gewenste kant en maak een schuine staart. Deze staart zet je niet met een gewoon haarelastiekje vast, maar met een flexibele elastiek. Als je een nochalante vlecht wil, moet je de staart lekker losjes vastmaken.

Gelukt? Houd dan je staart aan dezelfde kant en verdeel je haar in twee gelijke stroken. Deze stroken noemen we basisstroken.Dan begint het echte werk. Pak één van de stroken vast en haal uit deze strook vervolgs een klein plukje aan de buitenkant. Zorg wel dat je de twee basisstroken goed uit elkaar houdt.

Als je een plukje van de buitenkant van een strook hebt gepakt, leg je deze over de basisstrook waar je het plukje uit hebt gehaald heen. Dit plukje voeg je dan aan de andere basisstrook toe.


Dit zelfde doe je ook aan de andere kant. De basisstrook waar je net een plukje hebt toegevoegd is nu aan de beurt. Je pakt namelijk aan de buitenkant een plukje. Even ter verduidelijking : het plukje van de stap hiervoor is aan de binnenkant toegevoegd. Nu heb je een plukje aan de buitenkant vast en leg je weer over de basisstrook heen waar het plukje uitkomt. Dit plukje voeg je toe aan de binnenkant van de andere basisstrook en zo gaat het door. Je doet weer precies hetzelfde aan de andere kant.

Als je vlecht klaar is zet je het vast met een gewoon haar elastiekje.


Het elastiek die je aan het begin in je haar hebt gedaan om een schuine staart te maken mag er nu uit. Het zou zonde zijn als je hierdoor je vlecht verpest, daarom knip je het elastiek gewoon door. Doe dit wel voorzichtig.

Je kunt er nu voor kiezen om je vlecht zo te laten. Esmée kiest voor een nochalante look en trekt daarom aan de zijkanten van haar vlecht. Ga hiermee door tot dat jij tevreden bent en klaar alweer!

Snap je er helemaal niets van? Laat gerust een comment achter en dan proberen wij je te helpen!
12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's hierbij! Mijn haar is helaas nog wat aan de korte kant, maar ik vind een visgraatvlechtje zeker heel erg leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool om te zien! Bij mij lukt dat nou nooit, maar dat ligt misschien meer aan mijn zelfbeheersing en geduld haha.. Je kunt het erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn haar is hier veel te kort voor maar het ziet er super gaaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er altijd super leuk uit zo'n vissengraagvlecht (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag die vlecht ook vaak, maar krijg er altijd beetje lamme armen van haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke post! Ik draag hem zelf ook vaak!

  Liefs, Jennifer

  New post: Superfood; rauwe cacao!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik draag deze vlecht ook heel vaak! handige tutorial

  BeantwoordenVerwijderen

RELATED ITEMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...